Over Hee Hoo

Hee Hoo… let’s go! 

Een hele klas vol stille kinderen, naast elkaar op een stoel, verdiept in een boek? Niet bij Hee Hoo! Bij Hee Hoo moet je even lekker gek doen. Stilzitten is verboden! Samen leren we over rekenen, muziek, topografie en nog veel meer. Alles wordt voorgelezen en rustig uitgelegd in handige video’s. Zo kunnen alle kinderen meedoen. Ook kinderen met dyslexie of andere leerproblemen. Hee Hoo maakt leren leuker en eerlijker.

Voor wie is Hee Hoo?

Hee Hoo is er voor alle kinderen van de kleuterklas tot en met groep 8. En in het bijzonder voor kinderen met dyslexie. Zij hebben vaak moeite met lezen, maar vanaf groep 3 hoort dat er wel bij. En niet alleen bij taal en leesvaardigheid – ook bij rekenen en topografie. Alles is gericht op lezen en juist dát lukt nog niet zo goed. Daardoor blijft de ontwikkeling op alle vlakken achter. En als alles moeilijk gaat, hoe leuk is school dan nog? Juist. De educatieve video’s van Hee Hoo zorgen dat deze kinderen ook mee kunnen doen. Het gaat even niet om wat je (nog) niet kan, maar om waar je wél goed in bent. Dat geeft zelfvertrouwen en zin om meer te leren.

Waarom Hee Hoo zo goed werkt voor kinderen met dyslexie? De opdrachten worden voorgelezen, het lettertype is groot en de kleuren contrasteren. Alles is dus lekker duidelijk en goed te volgen. En we besteden veel aandacht aan het automatiseren van dingen, want daar hebben kinderen met dyslexie veelal moeite mee. 

 

De voordelen op een rijtje

  • Focus op wat wél goed gaat 

  • Divers en inclusief: het is voor en door ieder kind

  • Lekker actief, dat maakt leren (weer) leuk!

  • Extra fijn voor kinderen met dyslexie 

  • Gratis (en dat blijft het ook)

 

En natuurlijk is lezen heel belangrijk. Maar met dyslexie oefen je dat al genoeg. Dat komt wel goed. Leren moet ook leuk zijn! 

Waarom Hee Hoo?

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Daar zijn we het allemaal over eens. Het gekke is dat er voor kinderen met dyslexie eigenlijk heel weinig is. Online oefenprogramma’s met voorleesfuncties zijn vaak prijzig en dat is niet eerlijk. Iedereen moet gelijke kansen krijgen. Daarom is Hee Hoo gratis. En dat blijft het ook. 

 

Hee Hoo? Let’s go! 

Dat is waar de naam vandaan komt. Want of we nu zeggen ‘hey ho’ of ‘hee hoo’: je weet wat we bedoelen, toch? Hee Hoo is lekker praktisch, duidelijk en resultaatgericht. Daar gaat het om. 

Wie zijn wij?

NIENKE: bedenker van Hee Hoo, probleemoplosser, nuchter, to the point 

“Samen met mijn man Paul, dochter Fem (2016) en zoon Tom (2019) woon ik in het Brabantse Roosendaal. Ik heb jarenlang gewerkt als coördinator studieloopbaanbegeleider, was ooit hoofdtrainer van een synchroonzwemteam op topniveau, en ben nu teamtrainer en leiderschapscoach. En ik ben dyslectisch, dat ook. Mijn hele schooltijd was ik een ‘dommie’. Ik was goed in gym en topografie, maar lezen bleef lastig. Mijn talent voor het één viel totaal in het niet door dat ene ding dat steeds maar niet lukte.

 

Nu zie ik hetzelfde gebeuren bij mijn dochter. Ze vindt school geweldig, maar met lezen komt ze niet goed mee. Haar dyslexie belemmert de ontwikkeling op alle gebieden. Je begrijpt: dat kan ik niet zomaar laten gebeuren. Door haar lesstof voor te lezen, ging ze met sprongen vooruit. Dat gun ik ieder kind. Daarom besloot ik korte uitlegvideo’s te maken. Voor haar, maar ook voor haar leeftijdsgenoten. Het resultaat: een educatief videoplatform voor en door al die kinderen die met een beetje extra hulp helemaal opbloeien.”

FEM: Hee Hoo-tester, nieuwsgierig, goed in rekenen en ruimtelijk inzicht, houdt van dansen

 

Voor en door alle kinderen

Het is belangrijk dat alle kinderen zichzelf terugzien in de video’s van Hee Hoo. Zodat ze voelen: ik kan dit ook! Daarom worden alle video’s gemaakt door en voor kinderen zelf. De video’s worden getest door klasgenoten van mijn dochter. De kinderen in de video’s? Ook dat zijn kinderen uit ons eigen netwerk.

 

Vindt je kind het leuk om een keer mee te doen in een video? Gaaf! Stuur me een mailtje!

 

Word Hee Hoo supporter

Onze video’s zijn gratis en zullen dat altijd blijven. We willen zoveel mogelijk kinderen bereiken en ondersteunen bij het Leren. Daarom roepen we jou op om onze website en ons YouTube-kanaal te delen met vrienden, familie, juffen en meesters. Zo helpen we samen kinderen die het hard nodig hebben.