Zelf stickers maken

Wie wordt er nu niet blij van een velletje mooie stickers? Niet alleen leuk om te verzamelen, maar ook om bijvoorbeeld je knutsels, fiets of notitieboekje mee te versieren. Het goede nieuws? Zelfs stickers maken is heel makkelijk. Van schattige dieren tot glinsterende sterren, de opties zijn eindeloos. Met een beetje creativiteit en een paar eenvoudige materialen kun je je eigen unieke stickers maken. In dit blog delen we hoe je dit doet.

Wat heb je nodig om zelf stickers te maken?

 

 1. Printer en/of papier: Of je nu je eigen ontwerpen wilt tekenen of gebruik wilt maken van onze gratis stickerwerkbladen, wit papier kan niet ontbreken tijdens dit knutselproject. 
 2. Stiften/Kleurpotloden: Laat je creativiteit de vrije loop met je favoriete tekengerei. Gebruik stiften of kleurpotloden om je stickers in te kleuren en te versieren zoals jij dat wilt.
 3. Doorzichtig tape: Om van je prachtige ingekleurde ontwerpen echte stickers te maken, heb je doorzichtig tape nodig. Dit zorgt eroor dat je stickers blijven plakken en ze stevig worden.  
 4.  Schaar: Een scherpe schaar is onmisbaar voor het nauwkeurig uitknippen van je stickers. 
 5. Bakpapier: Voor het maken van het beschermlaagje achter op de sticker gebruiken we bakpapier. Als je de sticker wilt gebruiken, hoef je alleen maar het bakpapier te verwijderen.

Lees ook: Zo vouw je gemakkelijk een bootje van papier

Hoe maak je stickers?

In 10 eenvoudige stappen maak je zelf eenvoudig je eigen unieke stickers. Je vindt ze hieronder beschreven. Wil je liever zien hoe je het doet? Bekijk dan onze korte instructievideo.

 

Instructievideo

Leer hoe je stap voor stap je eigen stickers kan maken met onze korte instructievideo.

Eenvoudig stappenplan voor het maken van stickers

 1. Kies je ontwerp: Begin met het bedenken van wat voor stickers je wilt maken. Misschien wil je schattige dieren, stoere superhelden of kleurrijke bloemen maken. Laat je verbeelding de vrije loop en kies iets wat je leuk vindt. Je kunt ook gebruikmaken van de werkbladen met verschillende stickerontwerpen die je verderop in dit blog gratis kunt downloaden. Als je inspiratie nodig hebt, kun je ook online zoeken naar ideeën, bijvoorbeeld op Pinterest.
 2. Teken je ontwerp (optioneel): Als je geen gebruik maakt van de stickerwerkbladen, dan zal je jouw stickers zelf moeten stickers tekenen. Pak je potlood en teken je ontwerp op het papier. Let op maak je ontwerpen niet groter dat de breedte van de tape dat je bij stap 6 gaat gebruiken. Als je wel gebruikmaakt van de werkbladen, dan kun je deze stap overslaan.
 3. Kleur je ontwerp in: Nu komt het leuke gedeelte: kleur je gekozen of zelfgemaakte ontwerp in! Gebruik je favoriete kleuren en voeg zoveel details toe als je wilt. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je stickers zo kleurrijk en levendig mogelijk. Vergeet niet om binnen de lijntjes te kleuren voor een netjes resultaat.
 4. Knip je ontwerp uit: Als je klaar bent met kleuren, is het tijd om je ontwerpen uit te knippen. Laat een klein wit randje rondom de stickers voor het echte “sticker-effect”. Neem de tijd en knip elk plaatje zorgvuldig uit.
 5. Leg een vel bakpapier op tafel: Leg een vel bakpapier op de tafel. Dit zorgt ervoor dat je stickers niet meteen op de tafel blijven plakken.
 6. Plak een strook doorzichtig tape op het bakpapier: Neem een stuk doorzichtig tape en plak het op het bakpapier. Maak genoeg stroken voor het aantal stickers dat je wilt maken.
 7. Leg de plaatjes op de tape: Leg je uitgeknipte stickers met de gekleurde kant naar boven op het tape. Zorg ervoor dat je hele sticker op het tape past.
 8. Plak nog een strook tape over de plaatjes heen: Bedek de stickers vervolgens met nog een strook tape. Wrijf met je vingers glad voor het mooiste resultaat.
 9. Knip de stickers uit: Knip de stickers uit en maar laat een klein randje bakpapier om de stickers heen.
 10. Plakken maar: Nu zijn je stickers klaar om te gebruiken! Verwijder het bakpapier en plak de stickers waar je maar wilt. Versier je notitieboeken, agenda, tekeningen, of geef ze aan je vrienden als cadeau.

 

Download de gratis stickerwerkbladen

Maak stickers met onze gratis met onze werkbladen. Je download de werkbladen als pdf-bestand.

Meer weten over dit thema? Bekijk alle artikelen over Knutselen